in stock

Аналіз українського ринку продуктів переробки кукурудзи. 2011 рік

Загальна характеристика
Дата підготовки: Травень 2012 року
Графіків і діаграм: 80
Таблиць: 22
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання:  електронною поштою або кур'єром
5200 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Аналітики компанії Pro-Consulting провели глибоке дослідження ринку продуктів переробки кукурудзи. Зазначено, що борошномельна і круп’яна галузі є елементами зернопромислового комплексу як сегмента агропромислового комплексу України. Проаналізовано тенденції розвитку суміжних ринків, що визначають ситуацію на ринку продуктів переробки кукурудзи (виробництво хлібобулочних, кондитерських і м’ясоковбасних виробів, пива та безалкогольних напоїв, а також паперу). Представлена динаміка місткості ринку та її компонентів за 2007–2011 рр. за сегментами: крупа, борошно, крохмаль, патока, частки ринку яких у 2011 р. становили в натуральному вираженні відповідно 30,2, 4,7, 19,0 і 46,0% (у грошовому вираженні частки крупи і борошна – більші, патоки і крохмалю – менші). Зіставлення даних у натуральному і грошовому вираженні свідчить про несинхронні закономірності зміни окремих сегментів. У 2011 р. ємність ринку в цілому демонструє мінімальне значення в натуральному вираженні за аналізований період, при цьому в грошовому вираженні показник майже вдвічі перевищує рівень кризового 2008 р. (хоча й трохи нижчий, ніж у 2010 р.). На ринку переважає вітчизняна продукція (93,3% у 2011 р.). Детально проаналізована сировинна база в цілому і в регіональному аспекті. Висвітлено питання державного регулювання ринку, зокрема ціноутворення імпортованої продукції. Розглянуто основні оператори ринку з описом характеристик їх діяльності, асортименту, конкурентних переваг, виконано структурування операторів за рядом критеріїв (регіон, спеціалізація, обсяг ринку і пр.), зазначені частки за сегментами ринку. При аналізі зовнішньоекономічної діяльності виконано посегментне регіональне структурування експорту та імпорту. Основним продуктом при цьому є патока. Зазначимо також, що ціни в цьому сегменті на українському ринку стійко зростають, а щодо решти сегментів зростання цін є не таким стабільним. Виконана цінова сегментація продукції, представлена структура її собівартості. Детально проаналізовано споживання продуктів переробки кукурудзи. Висвітлена специфіка рекламної політики на досліджуваному ринку. Вивчено канали збуту продукції (65% – промислові підприємства), представлено її асортимент. На підставі результатів прогнозування зазначених супутніх ринків показано очікуване збільшення ємності ринку продуктів переробки кукурудзи за всіма його сегментами.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика українського ринку продуктів переробки кукурудзи (ринок крупи з кукурудзи, ринок борошна з кукурудзи та інші продукти переробки кукурудзи)
1.1. Опис ринку (історія розвитку, специфіка ринку, проблеми)
1.2. Аналіз тенденцій розвитку ринку в 2007–2011 рр.
1.3. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку в 2007–2011 рр.
1.4. Сегментація і структурування ринку (виділення привабливих напрямів)
1.5. Аналіз сировинної бази, виробництво
2. Державне регулювання ринкового спрямування
3. Виробництво та динаміка реалізації продуктів переробки кукурудзи
3.1. Обсяг виробництва та реалізації в кількісних показниках у 2007–2011 рр.
3.2. Обсяг виробництва та реалізації у вартісних показниках у 2007–2011 рр.
4. Основні оператори на українському ринку продуктів переробки кукурудзи
4.1. Перелік основних операторів ринку і їх опис (характеристика діяльності, опис асортименту, конкурентні позиції)
4.2. Структурування операторів (за сегментами, групам, спеціалізацією, у регіональному розрізі)
4.3. Частки основних операторів ринку.
4.4. Ступінь конкуренції та ризики
5. Зовнішня торгівля на українському ринку продуктів переробки кукурудзи
5.1. Експорт (обсяги, структура, ціни, географія поставок за країнами)
5.2. Імпорт (обсяги, структура, ціни, географія поставок за країнами)
6. Ціна і ціноутворення на ринку продуктів переробки кукурудзи
6.1. Динаміка цін на продукцію (виділення цінових категорій, сегментів)
6.2. Опис факторів, що впливають на формування ціни, структура
6.3. Собівартість продукції, рентабельність
7. Споживання товару на ринку
7.1. Переваги споживачів щодо товару, портрет споживача
7.2. Структурування та сегментація споживання
7.3. Потреба в товарі. Ступінь задоволеності споживачів
8. Брендинг і реклама на українському ринку продуктів переробки кукурудзи
9. Канали збуту продукції (виділення найбільш ємних каналів збуту, система товароруху)
10. Асортимент продукції, представленої на ринку
11. Висновки та рекомендації. Прогнозні показники розвитку ринку в 2012–2015 рр.
12. Інвестиційна привабливість галузі
12.1. SWOT-аналіз ринкового спрямування
12.2. Існуючі ризики та бар’єри входу на ринок

Перелік таблиць:

1. Основні фактори впливу на розвиток українського ринку продуктів переробки кукурудзи
2. Ємність ринку продуктів переробки кукурудзи в 2007–2011 рр., тонн
3. Ємність ринку продуктів переробки кукурудзи в 2007–2011 рр., тис. грн
4. Необхідні процедури для проходження митного контролю при імпорті продуктів переробки кукурудзи
5. Виробництво продуктів переробки кукурудзи в 2007–2011 рр. у натуральному вираженні, тонн
6. Виробництво продуктів переробки кукурудзи в 2007–2011 рр. у грошовому вираженні, тис. грн
7. Експорт продуктів переробки кукурудзи в 2007–2011 рр. у натуральному вираженні, тонн
8. Експорт продуктів переробки кукурудзи в 2007–2011 рр. у грошовому вираженні, тис. грн
9. Імпорт продуктів переробки кукурудзи в 2007–2011 рр. у натуральному вираженні, тонн
10. Імпорт продуктів переробки кукурудзи в 2007–2011 рр. у грошовому вираженні, тис. грн
11. Середні ціни виробників продуктів переробки кукурудзи в 2007–2011 рр., грн / кг
12. Середні експортні ціни на продукти переробки кукурудзи в 2007–2011 рр., грн / кг
13. Середні імпортні ціни на продукти переробки кукурудзи в 2007–2011 рр., грн / кг
14. Сегментування споживачів продуктів переробки кукурудзи на українському ринку
15. Основні імпортери кукурудзяної крупи в 2011 р.
16. Основні імпортери кукурудзяної патоки в 2011 р.
17. Основні імпортери кукурудзяного борошна в 2011 р.
18. Основні імпортери кукурудзяного крохмалю в 2011 р.
19. Асортимент продуктів переробки кукурудзи, представлених на ринку України
20. Загальний SWOT-аналіз українського ринку продуктів переробки кукурудзи
21. Ключові фактори успіху на ринку продуктів переробки кукурудзи
22. Ризики ринку продуктів переробки кукурудзи України

Перелік графіків і діаграм:

1. Виробництво хлібобулочних виробів в Україні у 2003–2011 рр., тис. т
2. Виробництво кондитерських виробів в Україні у 2003–2011 рр., тис. т
3. Виробництво пива в Україні у 2003–2011 рр., млн дал.
4. Виробництво безалкогольних напоїв в Україні у 2003–2011 рр., млн дал.
5. Виробництво м’ясо-ковбасних виробів в Україні у 2003–2011 рр., тис. тонн
6. Виробництво паперу в Україні у 2003–2011 рр., тис. тонн
7. Динаміка ємності ринку продуктів переробки кукурудзи в 2007–2011 рр. у натуральному вираженні, тонн
8. Динаміка ємності ринку продуктів переробки кукурудзи в 2007–2011 рр. у грошовому вираженні, тис. грн
9. Структура ринку продуктів переробки кукурудзи в розрізі типів продукції у 2010–2011 рр. у натуральному вираженні, %
10. Структура ринку продуктів переробки кукурудзи в розрізі типів продукції у 2010–2011 рр. у грошовому вираженні, %
11. Структура ринку продуктів переробки кукурудзи в розрізі походження продукції в 2011 р. у натуральному вираженні, %
12. Посівна площа кукурудзи в 2007–2011 рр., тис. га
13. Збиральна площа кукурудзи в 2007–2011 рр., тис. га
14. Урожайність кукурудзи в 2007–2011 рр., ц / га
15. Виробництво кукурудзи в 2007–2011 рр., тис. тонн
16. Посівна площа кукурудзи в розрізі областей України у 2011 р., тис. га
17. Обсяги виробництва кукурудзи в розрізі областей України у 2011 р., тис. тонн
18. Обсяги виробництва кукурудзи в розрізі регіонів (полісся, лісостеп, степ) України у 2011 р., тис. тонн
19. Динаміка виробництва продуктів переробки кукурудзи в 2007–2011 рр. у натуральному вираженні, тонн
20. Динаміка виробництва продуктів переробки кукурудзи в 2007–2011 рр. у грошовому вираженні, тис. грн
21. Структура операторів у розрізі груп «вітчизняні / зарубіжні»
22. Регіональна структура вітчизняних операторів на ринку продуктів переробки кукурудзи
23. Регіональна структура виробництва кукурудзяної крупи в натуральному вираженні в 2011 р. у розрізі областей, %
24. Регіональна структура виробництва кукурудзяного борошна в натуральному вираженні в 2011 р. у розрізі областей, %
25. Спеціалізація операторів на випуску продукції з переробки кукурудзи в 2011 р.
26. Структура основних операторів ринку в сегменті крупи в розрізі обсягів реалізованої продукції у натуральному вираженні, 2011 р.
27. Структура основних операторів ринку в сегменті борошна в розрізі обсягів реалізованої продукції у натуральному вираженні, 2011 р.
28. Структура основних операторів ринку в сегменті крохмалю і патоки розрізі обсягів реалізованої продукції у натуральному вираженні, 2011 р.
29. Частки основних виробників кукурудзяної крупи в натуральному вираженні в 2011 р., %
30. Частки основних виробників кукурудзяного борошна в натуральному вираженні в 2011 р., %
31. Частки основних виробників кукурудзяного крохмалю в натуральному вираженні в 2011 р., %
32. Частки основних виробників кукурудзяної патоки в натуральному вираженні в 2011 р., %
33. Динаміка експорту продуктів переробки кукурудзи в 2006–2011 рр. у натуральному вираженні, тонн
34. Динаміка експорту продуктів переробки кукурудзи в 2007–2011 рр. у грошовому вираженні, тис. грн
35. Структура експорту продуктів переробки кукурудзи в 2010–2011 рр. у натуральному вираженні, %
36. Структура експорту продуктів переробки кукурудзи в 2010–2011 рр. у грошовому вираженні, %
37. Регіональна структура експорту крупи в 2011 р. у натуральному і грошовому вираженнях, %
38. Регіональна структура експорту кукурудзяного борошна в 2011 р. у натуральному і грошовому вираженнях, %
39. Регіональна структура експорту крохмалю в 2011 р. у натуральному і грошовому вираженнях, %
40. Регіональна структура експорту крохмальної патоки в 2011 р. у натуральному і грошовому вираженнях, %
41. Динаміка імпорту продуктів переробки кукурудзи в 2006–2011 рр. у натуральному вираженні, тонн
42. Динаміка імпорту продуктів переробки кукурудзи в 2007–2011 рр. у грошовому вираженні, тис. грн
43. Структура імпорту продуктів переробки кукурудзи в 2010–2011 рр. у натуральному вираженні, %
44. Структура імпорту продуктів переробки кукурудзи в 2010–2011 рр. у грошовому вираженні, %
45. Регіональна структура імпорту крупи в 2011 р. в натуральному і грошовому вираженні, %
46. Регіональна структура імпорту крохмалю в 2011 р. у натуральному і грошовому вираженнях, %
47. Регіональна структура імпорту крохмальної патоки в 2011 р. у натуральному і грошовому вираженнях, %
48. Динаміка цін виробників продуктів переробки кукурудзи в 2008–2011 рр., %
49. Динаміка експортних цін на продукти переробки кукурудзи в 2008–2011 рр., %
50. Динаміка імпортних цін на продукти переробки кукурудзи в 2008–2011 рр., %
51. Динаміка цін на кукурудзу в Україні в 2007–2011 рр., грн / тонну
52. Структура собівартості виробництва продуктів переробки кукурудзи в 2011 р., %
53. Основні фактори, що впливають на покупку і вибір продуктів переробки кукурудзи, у 2011 р., %
54. Структура споживання кукурудзяного борошна залежно від сфери діяльності споживачів (галузей промисловості), %
55. Структура споживання кукурудзяної крупи залежно від сфери діяльності споживачів (галузей промисловості), %
56. Структура споживання крохмалю залежно від сфери діяльності споживачів (галузей промисловості), %
57. Структура споживання крохмальної патоки залежно від сфери діяльності споживачів (галузей промисловості), %
58. Структура споживання продукції залежно від групи споживачів, %
59. Частка основних операторів ринку пива України в 2011 р., %
60. Частка основних операторів ринку сухих сніданків у 2010 р., %
61. Частка основних операторів кондитерського ринку України в 2011 р., %
62. Частка основних операторів ринку хлібобулочних виробів України в 2010 р., %
63. Частка основних операторів ринку ЗП ХБІ України в 2011 р., %
64. Частка основних операторів ринку макаронних виробів України в 2010 р., %
65. Частка основних операторів ринку м’ясопереробної промисловості України в 2011 р., %
66. Частка основних операторів ринку целюлозно-паперової промисловості України в 2011 р., %
67. Структура продажів продуктів переробки кукурудзи в Україні за каналами збуту в 2011 р. у натуральному вираженні, % 
68. Частка збуту крупи та борошна на зовнішній і внутрішній ринки в 2011 р. у натуральному вираженні, %
69. Частка збуту крохмалю та патоки на зовнішній і внутрішній ринки в 2011 р. у натуральному вираженні, %
70. Система збуту на українському ринку продуктів переробки кукурудзи
71. Прогнозні обсяги виробництва хлібобулочних виробів в Україні у 2012–2015 рр., тис. тонн
72. Прогнозні обсяги виробництва кондитерських виробів в Україні у 2012–2015 рр., тис. тонн
73. Прогнозні обсяги виробництва пива в Україні у 2012–2015 рр., млн дал
74. Прогнозні обсяги виробництва безалкогольних напоїв в Україні у 2012–2015 рр., млн дал
75. Прогнозні обсяги виробництва паперу в Україні у 2012–2015 рр., тис. тонн
76. Прогнозні обсяги виробництва м’ясо-ковбасних виробів в Україні у 2012–2015 рр., тис. тонн
77. Прогноз ємності ринку кукурудзяної крупи в Україні в 2012–2015 рр., тонн
78. Прогноз ємності ринку кукурудзяного борошна в Україні в 2012–2015 рр., тонн
79. Прогноз ємності ринку кукурудзяного крохмалю в Україні в 2012–2015 рр., тонн
80. Прогноз ємності ринку кукурудзяної патоки в Україні в 2012–2015 рр., тонн

Зв'язатися з нами