in stock

Аналіз ринку охолодженого та замороженого м'яса України. 2013 рік

Загальна характеристика
Дата підготовки: Травень 2013 року
Графіків і діаграм: 64
Таблиць: 28
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання:  електронною поштою або кур'єром
5600 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Аналітики компанії Pro-Consulting вивчили ринки м’яса з виділенням таких сегментів: ринок яловичини, ринок свинини. Проаналізовано співвідношення поголів’я худоби та динаміки ринкових цін, яке демонструє, що на тлі зниження обсягів виробництва яловичини в Україні спостерігається стрімке підвищення цін на продукцію. При цьому на ринку представлена, переважно, вітчизняна продукція. На відміну від цього, на ринку свинини за останній період переважає імпортна. Подано динаміку ємності ринків і темпи її приросту в натуральному і грошовому вираженні. Розглянуто аспекти зовнішньоекономічної діяльності, актуальні для окремих субринків.
Показано, що із середнім показником споживання м’яса на одну особу населення – 54,4 кг, Україна посідає одне з останніх місць у Європі та відстає від лідера (Данії) майже в 7 разів, при цьому за яловичиною відмінність складає 13,1 раза (з Ірландією), а за свининою – 14,6 раза (також із Данією). У цілому на українському ринку м’яса переважає яловичина і телятина (більше двох третин ринку). Зазначено, що основна частина поголів’я ВРХ і свиней, які вирощуються в Україні, припадає на приватний сектор (близько 66% і 55% відповідно). При цьому ринок охолодженої яловичини сконцентрований у Вінницькій області, свіжої та охолодженої свинини – у Донецькій, замороженої – у Львівській. Представлені оператори, які працюють на зазначених ринках, їхні частки, а також виконано структурування за сегментами, групами, спеціалізаціями, регіонами. Висвітлено питання державного регулювання імпорту охолодженого та замороженого м’яса в Україні (у т. ч. процедури проходження митного контролю, мита, податків, дозвільні документи та ін.) Розглянуто аспекти зовнішньоекономічної діяльності, актуальні для окремих субринків. Показано, що в географічній структурі експорту домінує Росія, а імпорту - Бразилія. У рамках аналізу переваг споживачів виконано рейтинг торгових марок ковбасно-м’ясних виробів і згруповано фактори, що впливають на вибір споживача. Прогнозування ємності досліджуваних ринків свідчить про очікуване скорочення натуральних показників.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку охолодженого та замороженого м’яса в Україні
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку охолодженого та замороженого м’яса у 2010–2012 рр.
1.2. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку охолодженого та замороженого м’яса у 2010–2012 рр.
1.3. Сегментація та структурування ринку охолодженого та замороженого м’яса (у т. ч. за видами)
2. Державне регулювання імпорту охолодженого та замороженого м’яса в Україну (в т. ч. мита, податки, дозвільні документи тощо)
3. Виробництво й динаміка реалізації охолодженого та замороженого м’яса
3.1. Обсяг виробництва охолодженого та замороженого м’яса в кількісних показниках у 2010–2012 рр.
3.2. Обсяг реалізації охолодженого та замороженого м’яса у вартісних показниках у 2010–2012 рр.
4. Основні оператори на ринку охолодженого та замороженого м’яса в Україні
4.1. Перелік основних операторів ринку (виробники, імпортери, великі торгові компанії) та їхній опис
4.2. Структурування операторів (за сегментами, групами, спеціалізацією, регіонами)
4.3. Частки ринку основних операторів ринку
5. Зовнішня торгівля
5.1. Експорт (обсяги, структура, географія поставок за країнами, основні експортери)
5.2. Імпорт (обсяги, структура, географія поставок за країнами, основні імпортери)
6. Споживання охолодженого та замороженого м’яса на ринку
6.1. Уподобання споживачів відносно м’яса, портрет споживача
6.2. Структурування та сегментація споживання
7. Висновки та рекомендації. Прогнозні показники розвитку ринку охолодженого та замороженого м’яса у 2013–2015 рр.

Перелік таблиць:

1. Рівень виробництва м’яса на душу населення за рік у Європі й Україні, кг
2. Ємність ринку яловичини за підсумками 2010–2012 рр. у натуральному вираженні, тис. тонн
3. Ємність ринку яловичини за підсумками 2010–2012 рр. у грошовому вираженні, млрд. грн.
4. Ємність ринку охолодженої та замороженої свинини за підсумками 2010–2012 рр. у натуральному вираженні, тис. тонн.
5. Ємність ринку охолодженої та замороженої свинини за підсумками 2010–2012 рр. у грошовому вираженні, млрд. грн.
6. Необхідні процедури для проходження митного контролю під час імпорту яловичини та свинини
7. Необхідні процедури для проходження митного контролю під час експорту яловичини та свинини
8. Динаміка виробництва охолодженої та замороженої яловичини за підсумками 2010–2012 рр. у натуральному вираженні, тис. тонн
9. Динаміка виробництва охолодженої та замороженої яловичини за підсумками 2010–2012 рр. у натуральному вираженні, тис. тонн
10. Динаміка виробництва охолодженої та замороженої яловичини за підсумками 2010–2012 рр. у грошовому вираженні, млрд. грн.
11. Динаміка виробництва охолодженої та замороженої яловичини за підсумками 2010–2012 рр. у грошовому вираженні, млрд. грн.
12. Найбільші свинарські підприємства України за підсумками 2012 р.
13. Структурування операторів українського ринку яловичини залежно від пропонованого асортименту за підсумками 2012 р.
14. Регіональне розподілення потужностей основних виробників яловичини в Україні за підсумками 2012 р.
15. Структурування операторів українського ринку свинини залежно від пропонованого асортименту за підсумками 2012 р.
16. Регіональне розподілення потужностей основних виробників яловичини в Україні за підсумками 2012 р.
17. Структура поставок яловичини іноземним контрагентам українськими операторами за підсумками 2012 р.
19. Іноземні контрагенти основних українських експортерів охолодженої та замороженої свинини за підсумками 2012 р. в натуральному та грошовому вираженнях
19. Структура поставок яловичини іноземним контрагентам українськими операторами за підсумками 2012 р.
20. Структура українських імпортерів яловичини в натуральному вираженні за підсумками 2012 р., тонн
21. Структура українських імпортерів яловичини в грошовому вираженні за підсумками 2012 р., млн. грн.
22. Обсяги імпорту свинини основними підприємствами-імпортерами за підсумками 2012 р. в натуральному вираженні, тис. тонн
23. Обсяги імпорту свинини основними підприємствами-імпортерами за підсумками 2012 р. в грошовому вираженні, млн. грн.
24. Обсяги імпорту свинини українськими компаніями-імпортерами за підсумками I кварталу 2012 р.
25. Обсяги імпорту свинини українськими компаніями-імпортерами за підсумками II кварталу 2012 р.
26. Обсяги імпорту свинини українськими компаніями-імпортерами за підсумками III кварталу 2012 р.
27. Обсяги імпорту свинини українськими компаніями-імпортерами за підсумками IV кварталу 2012 р.
28. Споживання м’яса та м’ясних продуктів в Україні за підсумками 2012 р., кг

Перелік графіків і діаграм:

1. Чисельність поголів’я корів в Україні за підсумками 2007–2012 рр. у натуральному вираженні, млн. голів
2. Динаміка ціни на яловичину в Україні за підсумками 2007–2012 рр., грн./кг
3. Порівняльна структура ринку яловичини в Україні з урахуванням її походження за підсумками 2011–2012 рр. у натуральному вираженні, %
4. Чисельність поголів’я свиней в Україні за підсумками 2007–2012 рр. у натуральному вираженні, млн. голів (дані на 1 січня звітного року)
5. Динаміка цін на свинину в Україні за підсумками 2007–2012 рр., грн. за 1 кг
6. Структура ринку охолодженої та замороженої свинини залежно від її походження у 2011–2012 рр. у натуральному вираженні, %
7. Динаміка ємності ринку яловичини за підсумками 2010–2012 рр. у натуральному вираженні, тис. тонн, %
8. Динаміка ємності ринку яловичини за підсумками 2010–2012 рр. у грошовому вираженні, млрд. грн., %
9. Динаміка ємності ринку охолодженої та замороженої свинини за підсумками 2010–2012 рр. у натуральному вираженні, тис. тонн.
10. Динаміка ємності ринку охолодженої та замороженої свинини за підсумками 2010–2012 рр. у грошовому вираженні, млрд. грн.
11. Форма володіння поголів’ям свиней та ВРХ за підсумками 2012 р. в натуральному вираженні, %
12. Структура ринку м’яса в Україні у 2012 р. в натуральному вираженні, %
13. Структура ринку м’яса України в контексті охолодженої та замороженої продукції у 2012 р. в натуральному вираженні, %
14. Структура ринку охолодженої яловичини залежно від географічного критерію за підсумками 2012 р. в натуральному вираженні, %
15. Структура ринку замороженої яловичини залежно від географічного критерію за підсумками 2012 р. в натуральному вираженні, %
16. Структура виробництва свинини в Україні в контексті свіжого та замороженого м’яса у 2011–2012 рр. в натуральному вираженні, %
17. Регіональна структура виробництва свіжої та охолодженої свинини в Україні за підсумками 2012 р. в натуральному вираженні, %
18. Регіональна структура виробництва замороженої свинини в Україні за підсумками 2012 р. в натуральному вираженні, %
19. Обсяг виробництва охолодженої та замороженої яловичини за підсумками 2010–2012 рр. у натуральному вираженні, тис. тонн.
20. Динаміка обсягів виробництва охолодженої та замороженої свинини у 2010–2012 рр. у натуральному вираженні, тис. тонн
21. Обсяг виробництва охолодженої та замороженої яловичини за підсумками 2010–2012 рр. у натуральному вираженні, тис. тонн.
22. Динаміка обсягів виробництва охолодженої та замороженої свинини у 2010–2012 рр. у грошовому вираженні, млрд. грн.
23. Частки основних операторів ринку яловичини за підсумками 2012 р. в натуральному вираженні, %
24. Частки основних операторів ринку охолодженої та замороженої свинини в Україні за підсумками 2012 р. в натуральному вираженні, %
25. Динаміка обсягів експорту охолодженої та замороженої яловичини з України у 2010–2012 рр. у натуральному вираженні, тис. тонн
26. Динаміка обсягів експорту охолодженої та замороженої яловичини з України у 2010–2012 рр. у грошовому вираженні, млрд. грн.
27. Географічна структура експорту охолодженої та замороженої яловичини з України в натуральному вираженні за підсумками 2011–2012 рр., %
28. Географічна структура експорту охолодженої та замороженої яловичини з України у грошовому вираженні за підсумками 2011–2012 рр., %
29. Структура експорту яловичини з України залежно від виду продукції в натуральному вираженні, тис. тонн, %
30. Структура експорту яловичини з України залежно від виду продукції в натуральному вираженні, тис. тонн, %
31. Частки основних експортерів яловичини в Україні за підсумками 2012 р., %
32. Динаміка обсягів експорту охолодженої та замороженої свинини з України у 2010–2012 рр. у натуральному вираженні, тис. тонн
33. Динаміка обсягів експорту охолодженої та замороженої свинини з України у 2010–2012 рр. у грошовому вираженні, млн. грн.
34. Географічна структура експорту охолодженої та замороженої свинини з України у 2011–2012 рр. у натуральному вираженні, %
35. Географічна структура експорту охолодженої та замороженої свинини з України у 2011–2012 рр. у грошовому вираженні, %
36. Основні іноземні підприємства-експортери охолодженої та замороженої свинини з України в натуральному вираженні у 2012 р., %
37. Основні іноземні підприємства-експортери охолодженої та замороженої свинини з України в грошовому вираженні у 2012 р., %
38. Основні вітчизняні підприємства-експортери охолодженої та замороженої свинини з України в натуральному вираженні у 2012 р., %
39. Основні вітчизняні підприємства-експортери охолодженої та замороженої свинини з України в грошовому вираженні у 2012 р., %
40. Структура експорту свіжої та замороженої свинини з України з виокремленням свіжого та замороженого м’яса у 2011–2012 рр. у натуральному вираженні, %
41. Структура експорту свіжої та замороженої свинини з України за частинами туші у 2011–2012 рр. у натуральному вираженні, %
42. Динаміка обсягів імпорту охолодженої та замороженої яловичини з України у 2010–2012 рр. у натуральному вираженні, тис. тонн
43. Динаміка обсягів імпорту охолодженої та замороженої яловичини з України у 2010–2012 рр. у грошовому вираженні, млрд. грн.
44. Географічна структура імпорту охолодженої та замороженої яловичини в Україну в натуральному вираженні за підсумками 2011–2012 рр., %
45. Географічна структура імпорту охолодженої та замороженої яловичини в Україну у грошовому вираженні за підсумками 2011–2012 рр., %
46. Структура імпорту яловичини в Україну залежно від виду продукції в натуральному вираженні, тис. тонн, %
47. Структура імпорту яловичини в Україну залежно від виду продукції в натуральному вираженні, тис. тонн, %
48. Частки основних імпортерів яловичини в Україні за підсумками 2012 р., %
49. Динаміка обсягів імпорту охолодженої та замороженої свинини в Україну у 2010–2012 рр. у натуральному вираженні, тис. тонн
50. Динаміка обсягів імпорту охолодженої та замороженої свинини в Україну у 2010–2012 рр. у грошовому вираженні, млн. грн.
51. Географічна структура імпорту охолодженої та замороженої свинини в Україну у 2011–2012 рр. у натуральному вираженні, %
52. Географічна структура імпорту охолодженої та замороженої свинини в Україну у 2011–2012 рр. у грошовому вираженні, %
53. Основні іноземні підприємства-імпортери охолодженої та замороженої свинини в Україну в натуральному вираженні у 2012 р., %
54. Основні іноземні підприємства-імпортери охолодженої та замороженої свинини в Україну в грошовому вираженні у 2012 р., %
55. Основні вітчизняні підприємства-імпортери охолодженої та замороженої свинини в Україну в натуральному вираженні у 2012 р., %
56. Основні вітчизняні підприємства-імпортери охолодженої та замороженої свинини в Україну в грошовому вираженні у 2012 р., %
57. Структура імпорту свіжої та замороженої свинини в Україну з виокремленням свіжого та замороженого м’яса у 2011–2012 рр. у натуральному вираженні, %
58. Структура імпорту свіжої та замороженої свинини в Україну за частинами туші у 2011–2012 рр. у натуральному вираженні, %
59. Рейтинг ТМ ковбасно-м’ясної продукції за підсумками 2012 р.
60. Чинники, що впливають на вибір покупця м’яса і м’ясних продуктів, 2012 р.
61. Структура витрат на м’ясо та м’ясопродукти середньостатистичного українця на місяць за підсумками 2012 р., грн./міс.
62. Споживання м’яса середньостатистичним українцем на рік за підсумками 2012 р., кг
63. Прогноз ємності ринку яловичини на 2013–2016 рр. в натуральному вираженні, тис. тонн
64. Прогноз ємності ринку у 2013–2015 рр. у натуральному вираженні, тис. тонн

Зв'язатися з нами