in stock

Аналіз ринку хліба і хлібобулочних виробів України. 1 півріччя 2012 рік

Загальна характеристика
Дата підготовки: Серпень 2012 року
Кількість сторінок: 6, Arial, 1 інтервал, 10 шрифт
Графіків і діаграм: 9
Таблиць: 2
Спосіб оплати: готівковий/безготівковий розрахунок, в тому числі банківською картою, передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром
850 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

У підготовленому аналітиками компанії Pro-Consulting огляді ринку хліба та хлібобулочних виробів (ХБВ) розглянута ситуація на ринку, його основні гравці та перспективи розвитку. Зазначено зменшення обсягів виробництва і рівня споживання на ринку, зумовлене як демографічним фактором, так і зміною переваг споживачів. У структурі ринку ХБІ за товарними групами найбільші обсяги виробництва характерні для пшеничного хліба (45,3% за перше півріччя 2012 р.), далі йдуть житньо-пшеничний і пшенично-житній (відповідно, 30,8%) і булочні вироби (23,0%). Указані фактори, що впливають на асортимент продукції, який охоплює близько 1000 найменувань. У регіональній структурі виробництва виділяються Дніпропетровська, Київська та Донецька області. Наведено частки основних семи операторів ринку (із 1747-ми, зареєстрованих в Україні). Розглянута цінова політика на ринку хлібобулочних виробів, представлені середні ціни на основні види продукції, а також щомісячна динаміка індексу споживчих цін на хліб за 2011–2012 рр. Особливу увагу приділено сегменту заморожених хлібобулочних напівфабрикатів як одному з напрямів диверсифікації виробництва шляхом введення в асортиментну лінійку продукції з високим рівнем рентабельності. Зазначено, що цей сегмент демонструє стрімкі темпи зростання (25% у 2011 р.), однак абсолютні показники ще незначні. Указані основні гравці ринку заморожених хлібобулочних напівфабрикатів. Прогнозування ринку свідчить про великі перспективи розвитку цього сегменту вітчизняного ринку ХБІ з очікуваним збільшенням його частки до 20–25%. Планується відкриття нових точок реалізації свіжоспечених напівфабрикатів, оновлення асортименту та збільшення виробничих потужностей хлібокомбінатів при скороченні попиту на соціальні сорти хліба.

Детальний зміст:

1. Обсяг виробництва продукції і тенденції розвитку ринку
2. Структура ринку хлібобулочних виробів 
3. Регіональна структура виробництва
4. Основні оператори ринку
5. Цінова політика на українському ринку хлібобулочних виробів
6. Сегмент заморожених хлібобулочних напівфабрикатів (ЗП ХБВ)

Перелік таблиць:

1. Обсяг реалізованих хлібобулочних виробів в Україні в 1 пів. 2011-2012 рр., млн. грн.
2. Середні ціни на хлібобулочні вироби в січні-червні 2012 р., грн./т

Перелік графіків і діаграм:

1. Динаміка виробництва хлібобулочних виробів в Україні в 2007-2012 рр., в натуральному вираженні, тис. т
2. Динаміка реалізації хлібобулочних виробів в Україні в 2011-2012 рр., млн. грн.
3. Структура виробництва хлібобулочних виробів України в 1 пів. 2011-2012 рр., % (в натуральному вираженні)
4. Регіональна структура виробництва хлібобулочних виробів в Україні в натуральном вираженні в 1 пів. 2011-2012 рр., %
5. Долі ринку основних виробників хлібобулочних виробів в Україні станом на 2011 р., %
6. Динаміка цін виробників хлібобулочних виробів в лютому-червні 2012 р., %  
7. Динаміка індексу споживчих цін на хліб в Україні в 2011-2012 рр.
8. Обсяги ринку заморожених хлібобулочних напівфабрикатів в 2007-2011 рр., тис. тонн
9. Основні гравці на ринку заморожених хлібобулочних напівфабрикатів в 2011 р., %

Зв'язатися з нами