Аналіз ринку яловичини України. 2013 рік

Аналіз ринку яловичини України. 2013 рік
Загальна характеристика
Дата підготовки: Жовтень 2013 року
Графіків і діаграм: 16
Таблиць: 1
Спосіб оплати: передоплата
Спосіб отримання:  електронною поштою або кур'єром
2650 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Огляд ринку яловичини України підготовлений фахівцями компанії Pro-Consulting після аналізу тенденцій його розвитку. Показники ємності ринку за 6 місяців 2013 вперше за тривалий час показали зростання до 28 тис. тонн, що на 8,9% більше, ніж у першому півріччі 2012 року. Зростання ємності ринку, в першу чергу, пов'язано з нарощуванням поголів'я ВРХ і зростанням обсягів виробництва. Показано, що 65,9% усього поголів'я великої рогатої худоби перебуває у власності господарств населення і 34,1% - у власності сільськогосподарських підприємств. Виконана сегментація ринку яловичини в розрізі видів зберігання м'яса - 76,3% продукції на ринку реалізується у свіжому або охолодженому вигляді. Найбільшими виробниками яловичини в Україні є ПАТ «Козятинський м'ясокомбінат», ЗАТ «Агропродукт», ПАТ «Конотопм'ясо» та ПАТ «Тростянецький м'ясокомбінат». Аналіз зовнішньої торгівлі показав, що в 2012 р. і в першому півріччі 2013-го обсяги експорту м'яса ВРХ зросли на 28 % і 18 % відповідно. За підсумками перших 6 місяців 2013 основними постачальниками м'яса на ринок України є Бразилія ( 77,6 %), Австралія 
(14,2 %) і Угорщина ( 5,4 %). Представлено динаміку індексів цін на свіжу й охолоджену яловичину в 2008-2012 рр. У 2012 році середня ціна на м'ясо ВРХ в Україні зросла на 14,4 % до 55,7 грн / кг. Головним фактором, що впливає на вибір споживача м'яса та м'ясних виробів в Україні, є рівень якості пропонованої продукції (39,1 %) і ціна (31,4 %).

Детальний зміст:

1. Баланс ринку
2. Виробництво
3. Сегментація ринку
4. Зовнішня торгівля
5. Оператори
6. Цінова ситуація
7. Споживання
8. Прогнозні показники розвитку ринку

Перелік таблиць:

1. Баланс ринку яловичини в Україні в 2009 – 1 півріччі 2013 рр. у натуральному вираженні, тис. тонн
 

Перелік графіків і діаграм:

1. Динаміка поголів’я великої рогатої худоби в Україні у 2008–2013 рр., млн голів
2. Динаміка ємності ринку яловичини в Україні в 2009 – 1 півріччі 2013 рр. у натуральному вираженні, тис. тонн
3. Динаміка обсягів виробництва яловичини в Україні в 2009 – 1 півріччі 2013 рр. у натуральному вираженні, тис. тонн
4. Форма володіння поголів’ям ВРХ за підсумками 2012 року у натуральному вираженні, %
5. Сегментація ринку яловичини в Україні в розрізі свіжого та замороженого м’яса в 2012 – 1 півріччі 2013 рр. у натуральному вираженні, %
6. Географічне структурування виробництва яловичини в Україні за підсумками 1 півріччя 2013 р. у натуральному вираженні, %
7. Сегментація ринку яловичини в Україні залежно від походження продукції в 2011 – 1 півріччі 2013 рр. у натуральному вираженні, %
8. Динаміка обсягів експорту яловичини з України в 2009 – 1 півріччі 2013 рр. у натуральному вираженні, тис. тонн
9. Географічна сегментація експорту яловичини з України в 2012 – 1 півріччі 2013 рр. у натуральному вираженні, %
10. Динаміка обсягів імпорту яловичини в Україну в 2009 – 1 півріччі 2013 рр. у натуральному вираженні, тис. тонн
11. Географічна сегментація експорту яловичини в Україну в 2012 –1 півріччі 2013 рр. у натуральному вираженні, %
12. Частки виробництва основних операторів ринку за підсумками 2012 р. у натуральному вираженні, %
13. Динаміка індексів ціна на свіжу й охолоджену яловичину в 2008–2012 рр.
14. Динаміка ціни на яловичину в Україні за підсумками 2007–2012 рр., грн / кг
15. Сегментація факторів, що впливають на вибір покупцем м’яса і м’ясних продуктів, 2012 р.
16. Прогноз ємності ринку яловичини в Україні в 2013–2016 рр. у натуральному вираженні, тис. тонн
Зв'язатися з нами