Анотація до аналізу ринку:
В огляді ринку бочок для коньяку, підготовленому аналітиками компанії Pro-Consulting, розглянуто особливості цього ринку, а також представлено дані з ємності ринку у розрізі компонентів ( у натуральних показниках) і темпах його приросту. Для витримки коньяку кращим варіантом є дерев’яні, а саме, дубові бочки, у яких коньяк покращує свої природні властивості (смак і запах). У структурі заготовки деревини в Україні на частку дуба доводиться близько 15% від загального обсягу, однак не всі види цього дерева придатні для виготовлення бочок. Ємність ринку бочок для коньяку прямо пов’язана з обсягами виробництва цього продукту, динаміка яких свідчить про достатньо стійке зростання галузі. Представлені найбільші виробники коньяку в Україні як потенційні споживачі бочок. При аналізі ємності ринку зазначено, що обсяги виробництва у 2009 – 2012 рр. були практично постійними, а показники експорту та імпорту суттєво збільшились. На сьогодні пропозиція імпортної продукції порівняна з рівнем вітчизняного виробництва, у 2012 році вона складала дві третини українського ринку. Головною країною-партнером як у експорті, так і у імпорті дерев’яних коньячних бочок є Франція: обсяг постачань із України у натуральному вираженні за висновками 2012 р. склав 86%, у грошовому – 73% експорту в цілому, а частка в імпорті складає близько 50%. Вказано також головні оператори ринку – експортери та імпортери. Базуючись на зростаючому попиті на коньяк в Україні, зроблено висновок про очікуваний активний розвиток ринку бочок для коньяку у середньостроковій перспективі.
Детальний зміст:
1. Загальна характеристика ринку
2. Ємність ринку бочок для коньяку
3. Внутрішнє виробництво
4. Зовнішньоекономічна діяльність
5. Структурування ринку
6. Висновки та прогнози розвитку
Перелік таблиць:
1. Динаміка ємності ринку бочок для коньяку в Україні у 2000–2012 рр. у натуральному вираженні, тонн
2. Динаміка обсягу виробництва дерев’яних бочок, чанів, ковшів, інших бондарних виробів та їхніх деталей в Україні у 2008–2012 рр. у натуральному вираженні, тонн
Перелік графіків і діаграм:
1. Структура заготівлі деревини в Україні за породами дерева станом на 2012 р. у натуральному вираженні, %
2. Динаміка виробництва коньяку в Україні за 2008–2012 рр. в натуральному вираженні, тис. дал
3. Динаміка ємності ринку дерев’яних бочок для харчових продуктів в Україні за 2008–2012 рр. в натуральному вираженні, тонн
4. Динаміка обсягу виробництва дерев’яних бочок, чанів, ковшів, інших бондарних виробів та їхніх деталей в Україні за 2008–2012 рр. в натуральному вираженні, тонн
5. Динаміка експорту й імпорту дерев’яних бочок в Україні за підсумками 2012 р. в натуральному вираженні, тонн
6. Географічна структура експорту дерев’яних бочок, чанів, ковшів, інших бондарних виробів та їхніх деталей в Україні за підсумками 2012 р. в натуральному та грошовому вираженнях
7. Частки основних експортерів дерев’яних бочок для коньяку з України за підсумками 2012 р. в натуральному та грошовому вираженнях, %
8. Географічна структура імпорту дерев’яних бочок, чанів, ковшів, інших бондарних виробів та їхніх деталей за підсумками 2012 р. в натуральному та грошовому вираженнях в Україні
9. Частки основних імпортерів дерев’яних бочок для коньяку в Україні за підсумками 2012 р. в натуральному та грошовому вираженнях, %
10. Структурування ринку дерев’яних бочок України з виокремленням вітчизняної та імпортної продукції за 2008–2012 рр. в натуральному вираженні, %
11. Прогнозні показники розвитку ринку дерев’яних бочок для коньяку в Україні у 2013–2016 рр. у натуральному вираженні, тонн