Анотація до аналізу ринку:
Огляд ринку квасу України, підготовлений аналітиками компанії Pro-Consulting, містить дані по виробництву, імпорту та експорту в динаміці, в натуральних показниках. Розглянуто структуру ринку безалкогольних напоїв в Україні в динаміці з 2006 по 2009 рік. Висвітлена технологія виробництва різних видів квасу в Україні. Відзначено високу сезонність ринку - влітку продажу можуть виростати в 5-6 разів в порівнянні з місяцями спаду. Проаналізовано структуру виробництва квасу в Україні, виділені основні сегменти - бочковий, квас в кегах і ПЕТ тарі. Найбільш популярною тарою для досліджуваного напою є ПЕТ пляшки, вони мають високий потенціал використання завдяки терміну зберігання напою і можливості активно проводити квас в міжсезоння. Звіт містить інформацію по основним виробникам квасу на ринку, більшість з яких - вітчизняні компанії; проаналізовано їх частки в динаміці з 2006 по 2009 рік включно. Проведено глибинний аналіз споживання квасу в Україні, відзначена тенденція до його ежегодномуувеліченію. Вивчено структуру збуту квасу в Україні в залежності від упаковки. Окремо розглянуті канали збуту досліджуваного напою. Спрогнозовані показники виробництва в середньостроковій перспективі, а також відповідно до різних сценаріїв розвитку ринку (оптимістичний, песимістичний і реальний).
Детальний зміст:
1. Загальна характеристика ринку квасу
2. Виробництво і динаміка реалізації квасу
3. Структура виробництва квасу
4. Основні гравці
5. Зовнішня торгівля
6. Споживання квасу
7. Канали збуту продукції
8. Висновки. Прогнозні показники ( до 2013 року)
Перелік таблиць:
1. Порівняльна таблиця технології виробництва квасу різними компаніями
Перелік графіків і діаграм:
1. Структура ринку БАН в Україні в 2006 році, %
2. Структура ринку БАН в Україні в 2007 році, %
3. Структура ринку БАН в Україні в 2008 році, %
4. Структура ринку БАН в Україні в 2009 році, %
5. Производство кваса в Украине в 2004-2009 рр. ( натуральне вираження), млн. л
6. Динаміка виробництва квасу в Україні в 2004-2009 рр. ( натуральне вираження), %
7. Виробництво квасу в Україні в 2004-2009 рр. ( грошове вираження), млн. грн.
8. Динаміка виробництва квасу в Україні в 2004-2009 рр. (грошове вираження), %
9. Долі ринку основних гравців ринку квасу в 2005 році, %
10. Долі ринку основних гравців ринку квасу в 2006 році, %
11. Долі ринку основних гравців ринку квасу в 2007 році, %
12. Долі ринку основних гравців ринку квасу в 2008 році, %
13. Долі ринку основних гравців ринку квасу в 2009 році, %
14. Обсяги експорту квасу з України в 2004-2009 рр., млн. л
15. Динаміка експорту квасу з України в 2004-2009 рр., натуральні показники, %
16. Основні українські експортери квасу в 2008 році, %
17. Основні українські експортери квасу в 2009 році, %
18. Частота споживання бутильованого і розливного квасу, %
19. Структура реалізації квасу в Україні за видами в 2007 році, %
20. Структура реалізації квасу в Україні за видами в 2008 році, %
21. Структура реалізації квасу в Україні за видами в 2009 році, %
22. Структура реалізації квасу по каналах збуту в 2008 році, %
23. Структура реалізації квасу по каналах збуту в 2009 році, %
24. Прогнозні показники виробництва і динаміки квасу в Україні 2010-2013 рр., млн. л ( песимістичний)
25. Прогнозні показники виробництва і динаміки квасу в Україні 2010-2013 рр., млн. л ( оптимістичний)
26. Прогнозні показники виробництва і динаміки квасу в Україні 2010-2013 рр., млн. грн. ( песимістичний)
27. Прогнозні показники виробництва і динаміки квасу в Україні 2010-2013 рр., млн. грн. ( оптимістичний)