В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку кав'ярень в Україні за 2023 рік. Розглянуто наступне: кількість кав'ярень, що працює в Україні станом на кінець 2023 року, виторг сегменту, відвідуваність закладів та середній чек за 2023 рік порівняно із 2022 роком, кількість відкритих кав'ярень за друге півріччя 2023 року порівняно із аналогічним періодом 2022 року, кількість відкритих кав'ярень в Києві, найбільші гравці на ринку кав'ярень в Україні за 2023 рік.

В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку ресторанного бізнесу в Україні. Розглянуто наступне: виручка, відвідуваність та середній чек закладів громадського харчування України у другому півріччі 2023 року у порівнянні з аналогічним періодом 2022 року, динаміка зростання виручки, відвідуваності та середнього чеку у ресторанах, кав'ярнях, барах, кафе, пекарень, фастфудів, кальянних, тенденції на ринку, очікування власників закладів стосовно показників роботи закладів за 2023 рік, найбільші складнощі у 2023 році, як змінилась рентабельність у 2023 році порівняно до 2022 року, середня рентабельність закладів у 2023 році, середній фудкост у 2023 році, як змінилась кількість працівників у закладах у 2023 році.

В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку ресторанного бізнесу в Україні. Розглянуто наступне: загальна кількість закладів ресторанного бізнесу за час великої війни, середній виторг у 2023 році в порівнянні з 2022 роком, зміни в середньому чеці, зміни у виручці закладів, кількість ресторанних ФОП і ТОВ у 2023 році порівняно з 2022 роком, рейтинг закладів за кількістю точок.

У звіті подано аналітичну інформацію щодо ресторанного ринку в Україні. Розглянуто наступне: динаміка кількості відкритих закладів з початку 2022 по травень 2023 рр., середній чек закладів України з січня 2022 по вересень 2023 рр., середній рівень відвідувань, середній розмір виручки, падіння виручки під час блекаутів, падіння обороту реєстрація ФОП та ТОВ за ресторанними кведами.

Цей матеріал дає огляд ситуації на ринку кав'ярень та виділяє основні тенденції та фактори впливу на цей ринок у 2023 році. Розглянуто: огляд ринку кафе Києва у 2023 році, тенденції на ринку кав'ярень та фактори впливу, локальні та глобальні фактори впливу, такі як перебої в енергопостачанні, міграція населення, інфляція, зростання цін на робусту та тренди на нові формати, зростання ціни на каву, оцінка споживання та прогнози розвитку, найбільш популярні формати кав'ярень, тенденції кав'ярень у різних районах Києва, структура споживання кави в Україні за сегментами.

У цьому огляді розглядаються такі питання: рівень відвідуваності кафе та ресторанів у Києві у лютому та порівняння його з довоєнним періодом, зниження кількості транзакцій у київських закладах громадського харчування, аналіз даних відвідуваності ресторанів та кафе у різних областях України у лютому та порівняння з минулим роком, порівняння рівня трафіку у різних областях України, де виявлено відмінності (зростання у Закарпатській, Кіровоградській областях, зниження у Харківській, Херсонській, Запорізькій областях та інших), загальний приріст трафіку в Україні за рік.

У матеріалі представлено інтерв'ю експерта ресторанного ринку України щодо його основних тенденцій. Розглянуто таке: зростання ролі жінок у суспільстві України та їх вплив на ресторанний бізнес, зміни у перевагах споживачів та попит на продукти та страви у ресторанах, вплив збільшення ролі жінок на культуру споживання та продажу продуктів та страв, аналіз ситуації на ринку ресторанного бізнесу, включаючи продажі в різних закладах та зміни у перевагах клієнтів, вплив збільшення кількості жінок на робочий ринок та можливе скорочення числа чоловіків на робочих місцях, зміни у попиті на різні види страв та продуктів, такі як суші, салати та здорове харчування.

У цьому огляді представлена аналітична інформація щодо ресторанного ринку України. Розглянуто: ресторанні та готелі України, які входять до ТОП-10 з виторгу в 2022 році, виторг (дохід) лідируючої ресторанної компанії, в яких містах та областях знаходяться компанії, включені до цього списку, загальна сума виторгу всіх компаній з даного рейтингу, інші галузі бізнесу представлені у цій добірці найкращих компаній України.

У даному матеріалі представлена аналітична інформація щодо ресторанного ринку в Україні. Розглянуто таке: середній чек ресторанів, виторг, кількість нових ФОПів та ТОВ з січня-червня 2023 року.

У даному матеріалі представлена аналітична інформація щодо ринку споживання хот-догів в Україні. Розглянуто: бізнес-модель групи компаній, секрети популярності хот-догів в Україні, доходи компанії, робота груп компаній під час війни, джерела продажу галузевих продуктів, зміна культури споживання хот-догів в Україні, підтримка малого бізнесу в Україні.

В огляді представлена аналітична інформація щодо ресторанного ринку України. Розглянуто: стан та тенденції ресторанного ринку країни, виручка ресторанів минулого вікенду, фактори, що вплинули на рекордну посадку та високі чеки, коментар учасника ринку.

У статті представлена інформація щодо ринку кав'ярень у Києві. Розглянуто: стан та тенденції столичного ринку кав'ярень, нові київські кав'ярні, оновлення рітейлу в Києві, справи в рітейлі на київському вокзалі, середня кількість чеків у кав'ярні, динаміка щоденної виторгу, коментарі учасників ринку, середньострокова перспектива.

У публікації представлена аналітична інформація щодо ресторанного ринку України. Розглянуто: попит на великі ресторани та громадські харчування в торгових центрах, прогнози експертів щодо падіння ресторанного ринку України в 2023 р., коментарі учасників ринку, попит на оренду невеликих приміщень (до 100 кв. м) у людних місцях, середні чеки в пекарнях та фастфудах за рік.

У матеріалі представлена аналітична інформація щодо ринку громадського харчування в Україні. Розглянуто: вплив комендантської години на виручку закладів громадського харчування в Україні, ситуація в бізнес-середовищі України, коментарі учасників ринку, вплив скорочення комендантської години на роботу бізнесу в Україні, попит у сегменті середнього сегменту алкогольної продукції, динаміка торгових мереж у Києві після 26 березня, градація для закладів, що працюють із алкоголем, виручка ресторанів за класами.

Огляд містить аналітичну інформацію щодо ринку громадського харчування в Україні. Розглянуто: частка кафе, барів та ресторанів України, які дотримуються заборони куріння в закладах громадського харчування, частка закладів, у яких фіксують використання кальянів, сигарет для нагрівання та пристроїв до них, електронних сигарет, класичних тютюнових сигарет, частка закладів, які мають повідомлення про заборону куріння, не відповідають вимогам закону, наявність інформаційного повідомлення про заборону куріння в областях України.

В огляді представлено аналітичну інформацію щодо ринку громадського харчування в Україні. Розглянуто: зміну відвідуваності українських закладів харчування за рік повномасштабної війни, транзакції у київських закладах за лютий, динаміку транзакцій у закладах громадського харчування областями України на 14-20 лютого 2022 та 13-19 лютого 2023 р.

Огляд містить аналітичну інформацію щодо ринку ресторанів в Україні у 2022 році. Розглянуто таке: кількість відкритих ресторанних ФОПів в Україні 2022 року, порівняння з кількістю відкритих 2021-го, динаміка кількості відкритих ресторанних ФОПів в Україні з 2018-2022 рр.

В даному матеріалі розглядаються такі питання: вплив подій 2022 року, таких як війна, заборона на продаж алкоголю, комендантська година та відключення електроенергії, на ресторанний бізнес в Україні, аналіз змін у виручці закладів громадського харчування у різні періоди року, починаючи з початку вторгнення та закінчуючи передсвятковим тижнем у грудні, розгляд змін у середньому чеку з різних видів закладів, таких як фастфуд, пекарні, бари, кав'ярні, ресторани та кальянні, високе зростання середнього чека та виручки в деяких випадках пов'язане з інфляцією та збільшенням цін на продукти, активність рестораторів незважаючи на складні обставини, у відкритті нових закладів як в Україні, так і за її межами короткі висновки експерта.

У матеріалі представлена аналітична інформація з ресторанного бізнесу України у 2022 році. Розглянуто: середній чек у фастфуді на середину грудня 2022 року, приріст до АППГ, середній чек у кав'ярнях та барах, фактори, що негативно впливають на ресторанний бізнес України у 2022 році, динаміка виручки закладів України у 2022 році, динаміка виручки на розріз 2021/грудень 2022 р., зміна середнього чека у закладах, коментарі та короткі висновки експерта ринку.

Зв'язатися з нами