В матеріалі міститься аналітична інформація про ринок закладів громадського харчування в Україні за перше півріччя 2025 року. Розглянуто наступне: динаміка виручки порівняно з 2024 роком, зміни відвідуваності, різниця результатів між регіонами, особливості розвитку окремих форматів закладів, зміна середнього чека, вплив платоспроможності населення, кадрові та операційні виклики, тенденції професіоналізації ринку, орієнтацію на оптимізацію бізнес-моделей.
В матеріалі міститься аналітична інформація про ринок громадського харчування в Україні за 2025 рік. Розглянуто наступне: динаміка відкриття та закриття ФОПів у сфері кафе і ресторанів, регіональний розподіл нових закладів, середня тривалість діяльності підприємців, гендерна структуру власників бізнесу, тенденції відвідуваності та середнього чеку, фактори впливу на динаміку приросту нових закладів.
В матеріалі міститься аналітична інформація про ринок ресторанного бізнесу в Україні за 2025 рік. Розглянуто наступне: темпи зростання виторгу, кількість відкриттів та закриттів закладів за 2024-2025 рр., фактори впливу на ринок, особливості різних сегментів ринку, стратегії рестораторів щодо оптимізації витрат, меню та формату роботи.
В матеріалі міститься аналітична інформація про ринок ресторанного бізнесу в Києві за 2025 рік. Розглянуто наступне: ризики масового закриття закладів у зимовий сезон, рівень відвідуваності та платоспроможності населення за січень-серпень 2025 року, зміна витрат і доходів, сезонні фактори та вплив війни, стратегії виживання операторів ринку, фактори впливу на розвиток галузі, можливі наслідки податкового регулювання.
В матеріалі міститься аналітична інформація про ринок шкільного харчування в Україні за 2024-2026 роки. Розглянуто наступне: кількість учнів, що отримують безкоштовні обіди, потенційний обсяг ринку харчування, державне та міжнародне фінансування, моделі організації харчоблоків і фабрик-кухонь, вартість та масштаби модернізації інфраструктури, участь бізнесу та ветеранів у наданні послуг, механізми контролю витрат, фактори впливу на розвиток ринку шкільного харчування.
В матеріалі міститься аналітична інформація про ринок громадського харчування в Україні за перше півріччя 2025 року. Розглянуто наступне: обсяг виторгу закладів громадського харчування в Україні за перше півріччя 2025 року порівняно з аналогічним періодом 2024 року, регіональні відмінності, динаміка відвідуваності закладів, середній чек у різних форматах закладів, причини зростання виторгу, фактори впливу на ринок громадського харчування.
В матеріалі міститься аналітична інформація про ринок громадського харчування в Україні за перше півріччя 2025 року. Розглянуто наступне: обсяг виторгу закладів громадського харчування в Україні за перше півріччя 2025 року порівняно з аналогічним періодом 2024 року, регіональні відмінності, динаміка відвідуваності закладів, середній чек у різних форматах закладів, причини зростання виторгу, фактори впливу на ринок громадського харчування.
В матеріалі міститься аналітична інформація по ресторанного ринку України за І півріччя 2025 року. Розглянуто наступне: як зросла виручка закладів за І півріччя 2025 із І півріччям 2024 у розрізі міст України та типів бізнесу, як змінився середній чек та відвідуваність закладів закладів за І півріччя 2025 порівняно із І півріччям 2024 у розрізі міст України та типів бізнесу.
В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку HoReCa в Україні за 2025 рік. Розглянуто наступне: тенденції ринку HoReCa в Україні за 2025 рік, зміна запитів на продукцію від ресторанів та кафе, головні принци будувати довготривалі відносини з партнерами.
В матеріалі міститься аналітична інформація про прибутковість ресторанного бізнесу в Україні за 2024 рік. Розглянуто наступне: структура витрат закладу харчування при роботі на юридичну особу, середня маржа закладів на загальній системі оподаткування, особливості ведення бізнесу через ФОП та їх переваги й ризики, вплив формату реєстрації на податкове навантаження, обмеження щодо закупівель та оренди, фактори впливу на вибір організаційної форми ведення бізнесу, аргументи за перехід на юридичну особу при масштабуванні.
В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку ресторанів в Україні за 2025 рік. Розглянуто наступне: скільки виручки приносять літні майданчики закладам за 2024-2025 рр., як змінюється середній чек на літніх майданчиках, за 2024-2025 рр., динаміка кількості літніх майданчиків в Україні за 2024 рік.
В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку ресторанів в Україні за 2024 рік. Розглянуто наступне: сукупний дохід ресторанів та готелів за 2024 рік, лідери у сфері готельно-ресторанного бізнесу за доходами ти прибутками.
В матеріалі міститься аналітична інформація по ресторанному ринку України за 2024 рік. Розглянуто наступне: середня відвідуваність ресторанів у 2024 році порівняно з минулим роком, середній виторг та чек класичних та японських ресторанів, піцерій та фастфудів у 2024 році порівняно з минулим роком, найбільші українські ресторанні мережі 2024 року.
В матеріалі міститься аналітична інформація по ресторанному бізнесу в Україні за підсумками 2024 року. Розглянуто наступне: як змінилась відвідуваність закладів за 2024 рік порівняно із 2023 роком по містах, як змінилась виручка закладів за 2024 рік порівняно із 2023 роком, як змінився середній чек закладів за 2024 рік порівняно із 2023 роком, як змінилась відвідуваність закладів за типами бізнесу за 2024 рік порівняно із 2023 роком, основні виклики, як змінилася рентабельність у 2024 році проти 2025 року, яка середня рентабельність закладів у 2024 році, який середній фудкост у закладах, чи зросли витрати на закупівлю продуктів, чи змінювали ціни на страви протягом 2024 року, чи зросла кількість замовлень на доставку, як змінилася кількість працівників у 2024 році у порівнянні із 2023, який відсоток від виручки займають витрати на зарплатню команді.
В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку ресторанного бізнесу в Україні за 2024 рік. Розглянуто наступне: чистий дохід галузі ресторанних послуг в Україні, рейтинг регіонів за чистим доходом галузі, десятка найдохідніших ресторанів, які компанії гастрономічної сфери отримали найбільше публічних коштів за 2023 - листопад 2024 рр., приріст реєстрацій ФОПів, що здійснюють підприємницьку діяльність в гастрономійній галузі.
В матеріалі міститься аналітична інформація по ресторанному ринку Львова за 2024 рік. Розглянуто наступне: причини спаду попиту на ресторанному ринку Львова, кількість ресторанів, готових до закриття, кількість чеків в ресторанах Львова станом на листопад 2024 року порівняно із травнем, загальна кількість ресторанів у Львові, стратегії виживання рестораторів у Львові.
В матеріалі міститься аналітична інформація по споживчій поведінці українців за 2024 рік. Розглянуто наступне: середній чек в Україні за 2024 рік порівняно із 2023 роком, рівень середнього чеку у розрізі категорій, приріст кількості закладів, а також гостей та їхніх витрат у розрізі регіонів, рівень популярності закладів харчування еред українців за 2021-2024 рр.
В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку кав'ярень в Україні за квітень 2024 року. Розглянуто наступне: кількість кав’ярень в українських містах станом на квітень 2024 року поірвняно із груднем 2021 року, як змінилась кількість закладів в Україні станом на квітень 2024 року порівняно із груднем 2022 року, кількість кав'ярень в Києві за квітень 2024 року порівняно із груднем 2021 року.
В матеріалі міститься аналітична інформація по кавовому ринку США та України за 2024 рік. Розглянуто наступне: особливості кавового ринку США та України, середній чек на одну людину за сніданок та каву у закладі високого рівня у США, скільки витрачає кав’ярня у Чикаго, рівень рентабельності кав'ярень в США, скільки заробляє кав’ярня у США, особливості ринку кав'ярень в США.