У матеріалі представлено статистичну інформацію про реалізацію рибної продукції в Україні за 11 міс. 2018 року. Розглянуто: обсяг реалізації рибних консерв, замороженої риби, ікри та інших видів риб та рибних продуктів.
У матеріалі представлена статистична інформація про ринок м'ясних консервів та паштетів в Україні у 2017 році. розглянуто: показники ємності ринку за 2015-2017 рік, сегментація м'ясних паштетів та консервів за видами сировини, що використовується, динаміка виробництва м'ясних консервів та тенденції даного ринку.
У цій статті подано відомості щодо ринку м'ясних консервів України. Розглянуто: стан та основні тенденції українського ринку м'ясних консервів, причини падіння ринку, динаміка виробництва м'ясних консервів із 2015 по 1 пол. 2017 р., структура продуктів за видами м'яса, лідируючий оператор ринку.
Огляд містить інформацію щодо ринку консервів із морепродуктів України, розглядається: коротка характеристика продукту, основні виробники консервів із морепродуктів, тенденції, характерні для ринку, динаміка виробництва консервів із морепродуктів з 2013-1 кв. 2017 р., фактори, що впливають на динаміку ринку.
Дослідження містить аналітичні відомості щодо ринку рибних консервів та пресервів України, розглядається: класифікація рибних консервів, області, в яких переважно виробляють рибні консерви, динаміка ринку з 2013 року, фактори, що впливають на скорочення виробництва, споживчі переваги при виборі продуктів.
У даному огляді представлені аналітичні відомості щодо ринку паштету та тушонки України за підсумками 1 півріччя 2016 року, розглянуто: стан та тенденції галузі, структура виробництва тушонки по областях України, структура ринку за основними сегментами, частка імпорту на ринку.
У даній роботі представлено аналітичний матеріал щодо ринку м'ясних паштетів України за підсумками 2015 року, розглядається: класифікація українських м'ясних паштетів, варіанти пакувальної тари для даної продукції, структура споживання паштетів залежно від структури та країни виробника, структура споживання паштетів у розрізі частоти, структура купівлі м'ясних паштетів залежно від місця покупки, структура споживання м'ясних паштетів залежно від місця споживання, фактори, що найбільше впливають на вибір споживача, структура ринку в розрізі походження продукції, основні гравці ринку та їх коротка характеристика, короткі прогнози розвитку ринку.
Матеріал, представлений у цьому огляді, містить інформацію щодо ринку рибних консервів України, а саме: ситуація на ринку, обсяги споживання риби та морепродуктів в Україні на душу населення, динаміка виробництва рибних консервів в Україні у період з 2007 по 2011 рр., структура виробництва рибних консервів в залежності від виду, структура споживання рибних консервів на українському ринку, динаміка експорту та імпорту рибних консервів в Україні в період з 2007 по 2011 рр., географічна структура імпорту та експорту рибних консервів в Україні, частка імпортної продукції на ринку рибних консервів України , частки основних операторів у виробництві рибних консервів України, цінова політика на ринку рибних консервів, перспективи ринку та інше
У даному огляді представлений матеріал щодо українського ринку рибних консервів та пресервів, а саме: ситуація та основні тенденції ринку, динаміка обсягів виробництва рибних консервів та пресервів в Україні, обсяги імпорту консервованої риби в Україну, обсяги експорту консервованої риби з України, обсяг внутрішнього ринку рибних консервів та пресервів, частка імпортної продукції.
Огляд містить інформацію щодо ринку рибних консервів та пресервів України. Представлено ситуацію на ринку, а також обсяги виробництва рибних консервів в Україні, тенденції попиту на внутрішньому ринку рибної консервної продукції, структуру виробництва рибних пресервів в Україні по підприємствах, структуру споживання рибних консервів в Україні, обсяги експорту та імпорту консервованої риби в Україну, середні ціни на рибні консерви у торговельній мережі, перспективи ринку.
Цей огляд містить інформацію щодо українського ринку рибних консервів та пресервів, а саме: ситуація на ринку сировини для виробництва рибних консервів в Україні, обсяги імпорту замороженого оселедця в Україну, темпи зростання цін на рибні консерви, споживчий попит на рибні пресерви в Україні, короткі прогнози ринку.
Огляд містить інформацію щодо ринку рибних пресервів у Києві. Розглядається ситуація на київському ринку рибних консервів, а також основні тенденції ринку, темпи зростання продажу рибних консервів, темпи зростання ємності київського ринку рибних пресервів, основні оператори ринку рибних консервів.
В огляді подано інформацію щодо ринку рибних консервів та пресервів України. Розглядається таке: ситуація на ринку, основні проблеми ринку рибних консервів в Україні, найбільші оператори на ринку рибних консервів та пресервів України, обсяг видобутку риби та морепродуктів в Україні, географія експорту рибних консервів в Україну, обсяги імпорту рибних консервів в Україну, динаміка виробництва рибних консервів на українському ринку, споживання, частота споживання рибних консервів в Україні, перспектив ринку.
Цей огляд містить інформацію щодо ринку рибних пресервів України. Розглядається ситуація на ринку, а також показники часток рибних консервів у загальному обсязі виробництва, основні тенденції ринку, темпи зростання обсягів ринку, обсяги виробництва рибних пресервів в Україні, обсяг ринку рибних консервів, структура ринку за видами виробленої продукції, частки сегмента за видами продукції, вилов риби та інших живих водних ресурсів, основні оператори ринку рибних пресервів України, переваги споживачів на ринку рибних консервів.
В даному огляді представлена інформація щодо українського ринку рибних консервів та пресервів, а саме: обсяги виробництва рибних консервів та пресервів в Україні, частка українських пресервів, темпи зростання внутрішнього виробництва рибних консервів в Україні, обсяги імпорту рибних консервів та пресервів в Україну, основні країни- постачальники рибних консервів в Україну, експорт рибопродуктів групи "Консерви із сардини, сардинели, кільки або шпроти".
У цьому огляді наведено інформацію щодо ринку рибних пресервів України. Розглядається таке: ситуація на ринку та основні тенденції, попит на продукцію, структура ринку рибних пресервів в Україні за основними операторами з їхніми частками, обсяг продажів пресервів в Україні, кількість підприємств на ринку консервного та пресервного виробництва з риби, цінове позиціонування продукції основних ТМ, канали збуту, структура продажів на рибці рибних пресервів, перспективи ринку.
Частка рибних пресервів у 2008 р. склала 30,9%, що більше за показник 2007 р. на 0,7%, а в 2010 р. — на 1,3%. У 2011 р. частка рибних пресервів склала 45,5% від готової рибної продукції, що більше за показники 2010 р. на 3,7%. Тим часом, якщо у 2007 р. було вироблено 35, 3 тис. т рибних готових продуктів, а пресервів – 11 тис. т, то за підсумками 2011 р. 18,9 тис. т та
У 2009 році найбільша питома вага обсягу виробництва м'ясних консервів на території України належала печінковим паштетам (45%). Обсяг виробництва консервів з яловичини та телятини становив 26% від загального обсягу виробництва м'ясних консервів. Питома вага консервів зі свинини та м'яса птиці становила 19% та 10% відповідно. При цьому слід зазначити, що два останні показники у 2009 році абсолютно не змінилися порівняно з 2008 роком. Що ж до консервів з яловичини та телятини, а також печінкових паштетів, у 2008 році обсяг виробництва цих видів продукції був розподілений практично порівну, тоді як у 2009-му акцент суттєво змістився у бік паштетів. Обсяг виробництва м'ясних та м'ясорослинних консервів в Україні у 2005 році становив 32 719 тонн. У період із 2005-го по 2009-й динаміка виробництва цього виду продукції характеризувалася постійною тенденцією до скорочення. Якщо у 2007 та 2008 роках темп цього скорочення не перевищував 3%, то у 2009 році по відношенню до 2008-го виробництво м'ясних консервів в Україні скоротилося на
Обсяг споживання м'ясних консервів у 2005 році становив 57 123 тонни. У період з 2005 по 2007 роки у зв'язку із зростанням доходів населення обсяг споживання м'ясних консервів помітно зріс, склавши 2007 року 74 702 тонни. Починаючи з 2008 року у зв'язку з фінансовою кризою, що ознаменувалася суттєвою інфляцією та різким зниженням реальних доходів населення, обсяг споживання м'ясних консервів почав помітно скорочуватися. Так, у 2008 році стосовно 2007-го темп скорочення цього показника становив 54%, а 2009-го стосовно 2008 року обсяг споживання цього виду продукції скоротився ще на 47%, склавши 18 569 тонн. У першому півріччі 2010 року споживання м'ясних консервів становило
На першому етапі визначили кількість м'яса та жиру разом узятих. За ГОСТ 5284-84 та ДСТУ 4450:2005 у тушонці масова частка м'яса та жиру повинна бути не менше 56,5% для консервів вищого сорту, не менше 54% для першого сорту. Найменше необхідних 54% м'яса та жиру було виявлено у продукті "Лан Буковіні", а саме 49,5%. Три зразки у тесті без вказівки сорту ("Сім'я", "ЧПК" та "М'яско"), але вони містять більше 54% м'яса та жиру. Найбільша кількість м'яса та жиру – 87,8% було виявлено у тушонці "ОНІСС". На другому етапі, перевірили, скільки в тушонці жиру. А то заповітні відсотки м'яса з жиром можна підвищувати за рахунок жиру. Щоб такого не траплялося, згадані вище нормативні документи наказують тушонці містити жиру трохи більше 17%. Насправді виявилося зовсім навпаки: у тушонці багато м'яса та мало жиру. І хоча всі зразки більшою чи меншою мірою "не потрапили" до заявленого на етикетці значення жирності, але в меншу сторону. Це свідчить про те, що необхідні відсотки