В матеріалі міститься аналітична інформація по ресторанному ринку Львова за 2024 рік. Розглянуто наступне: причини спаду попиту на ресторанному ринку Львова, кількість ресторанів, готових до закриття, кількість чеків в ресторанах Львова станом на листопад 2024 року порівняно із травнем, загальна кількість ресторанів у Львові, стратегії виживання рестораторів у Львові.

В матеріалі міститься аналітична інформація по споживчій поведінці українців за 2024 рік. Розглянуто наступне: середній чек в Україні за 2024 рік порівняно із 2023 роком, рівень середнього чеку у розрізі категорій, приріст кількості закладів, а також гостей та їхніх витрат у розрізі регіонів, рівень популярності закладів харчування еред українців за 2021-2024 рр.

В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку кав'ярень в Україні за квітень 2024 року. Розглянуто наступне: кількість кав’ярень в українських містах станом на квітень 2024 року поірвняно із груднем 2021 року, як змінилась кількість закладів в Україні станом на квітень 2024 року порівняно із груднем 2022 року, кількість кав'ярень в Києві за квітень 2024 року порівняно із груднем 2021 року.

В матеріалі міститься аналітична інформація по кавовому ринку США та України за 2024 рік. Розглянуто наступне: особливості кавового ринку США та України, середній чек на одну людину за сніданок та каву у закладі високого рівня у США, скільки витрачає кав’ярня у Чикаго, рівень рентабельності кав'ярень в США, скільки заробляє кав’ярня у США, особливості ринку кав'ярень в США.

В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку закладів харчування в Україні за 1 півріччя 2024 року. Розглянуто наступне: середній чек та виручка закладів громадського харчування в I півріччі 2024 року порівняно з відповідним періодом минулого року, кількість реєстрацій ресторанного бізнесу в Україні за 2019 - І півріччя 2024 року, відвідуваність закладів харчування за шість місяців 2024-го, як змінився середній чек та виручка закладів харчування за січень 2023 - червень 2024 рр.

В матеріалі міститься аналітична інформація по ресторанному бізнесу в Україні за 2024 рік. Розглянуто наступне: основні причини нестачі кваліфікованих працівників в ресторанному бізнесі в Україні, частка власників бізнесів, що відмовляються від замовлень, яка ситуація з наймом персоналу у ресторанному бізнесі, чи потрібне бронювання у ресторанному бізнесі, очікування операторів ринку на майбутнє.

В матеріалі міститься аналітична інформація по ресторанному ринку Запоріжжя за 2024 рік. Розглянуто наступне: основна аудиторія ресторанного бізнесу в Запоріжжі, середній чек в елітних закладах Запоріжжя станом на кінець травня 2024 року порівняно із доповномасштабним періодом, стан ринку бістро Запоріжжя та області, основні інструменти маркетингу в Запоріжжі.

В матеріалі міститься аналітична інформація по ресторанному ринку в Україні за квітень 2024 року. Розглянуто наступне: як змінилась кількість кав'ярень, закладів фастфуду, пекарень, кафе, пабів, закладів доставки, ресторанів, барів, кондитерських та кальянних в Україні в квітні 2024 року порівняно із груднем 2021 року.

В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку ресторанного бізнесу в Україні за 2023 рік. Розглянуто наступне: кількість СПД у ресторанному бізнесі у розрізі місця реєстрації за 2023 рік, приріст СПД у ресторанній сфері у розрізі місця реєстрації за 2019-2023 рр., структура СПД у ресторанній сфері у розрізі місця реєстрації, загальноорганізаційна структура, основні виклики для усіх типів закладів, регіонів, етапів зрілості, кількість зареєстрованих найманих працівників у юридичних осіб станом на кінець 2023 року, приріст кількості найманих працівників у юридичних осіб у розрізі регіону за 2019-2023 рр., фінансові виклики галузі, приріст податкових платежів та єдиного соціального внеску СПД у розрізі місця реєстрації, стратегії розвитку в умовах невизначеності, роль професійних асоціацій, освітні запити підприємців.

В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку франшиз у сфері харчування в Україні за 2023 рік. Розглянуто наступне: франшизи мереж швидкого харчування, франшизи піцерій та пекарень, франшизи кав’ярень та ресторанні франшизи, окупність франшиз мереж швидкого харчування, піцерій та пекарень, кав’ярень та ресторанів.

В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку громадського харчування та ресторанів в Україні за 2023 рік. Розглянуто наступне: обсяг сплачених податків рестораторами за 2023 рік порівняно із 2022 роком, виручка закладів громадського харчування в Україні у другому півріччі 2023 року порівняно з аналогічним періодом минулого року, найбільші складнощі рестораторів у 2023 році, як змінилась відвідуваність закладів у другому півріччі 2023 року порівняно з аналогічним періодом минулого року, середня рентабельність ресторанів у 2023 році.

В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку кав'ярень в Україні за 2023 рік. Розглянуто наступне: кількість кав'ярень, що працює в Україні станом на кінець 2023 року, виторг сегменту, відвідуваність закладів та середній чек за 2023 рік порівняно із 2022 роком, кількість відкритих кав'ярень за друге півріччя 2023 року порівняно із аналогічним періодом 2022 року, кількість відкритих кав'ярень в Києві, найбільші гравці на ринку кав'ярень в Україні за 2023 рік.

В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку ресторанного бізнесу в Україні. Розглянуто наступне: виручка, відвідуваність та середній чек закладів громадського харчування України у другому півріччі 2023 року у порівнянні з аналогічним періодом 2022 року, динаміка зростання виручки, відвідуваності та середнього чеку у ресторанах, кав'ярнях, барах, кафе, пекарень, фастфудів, кальянних, тенденції на ринку, очікування власників закладів стосовно показників роботи закладів за 2023 рік, найбільші складнощі у 2023 році, як змінилась рентабельність у 2023 році порівняно до 2022 року, середня рентабельність закладів у 2023 році, середній фудкост у 2023 році, як змінилась кількість працівників у закладах у 2023 році.

В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку ресторанного бізнесу в Україні. Розглянуто наступне: загальна кількість закладів ресторанного бізнесу за час великої війни, середній виторг у 2023 році в порівнянні з 2022 роком, зміни в середньому чеці, зміни у виручці закладів, кількість ресторанних ФОП і ТОВ у 2023 році порівняно з 2022 роком, рейтинг закладів за кількістю точок.

У звіті подано аналітичну інформацію щодо ресторанного ринку в Україні. Розглянуто наступне: динаміка кількості відкритих закладів з початку 2022 по травень 2023 рр., середній чек закладів України з січня 2022 по вересень 2023 рр., середній рівень відвідувань, середній розмір виручки, падіння виручки під час блекаутів, падіння обороту реєстрація ФОП та ТОВ за ресторанними кведами.

Цей матеріал дає огляд ситуації на ринку кав'ярень та виділяє основні тенденції та фактори впливу на цей ринок у 2023 році. Розглянуто: огляд ринку кафе Києва у 2023 році, тенденції на ринку кав'ярень та фактори впливу, локальні та глобальні фактори впливу, такі як перебої в енергопостачанні, міграція населення, інфляція, зростання цін на робусту та тренди на нові формати, зростання ціни на каву, оцінка споживання та прогнози розвитку, найбільш популярні формати кав'ярень, тенденції кав'ярень у різних районах Києва, структура споживання кави в Україні за сегментами.

У цьому огляді розглядаються такі питання: рівень відвідуваності кафе та ресторанів у Києві у лютому та порівняння його з довоєнним періодом, зниження кількості транзакцій у київських закладах громадського харчування, аналіз даних відвідуваності ресторанів та кафе у різних областях України у лютому та порівняння з минулим роком, порівняння рівня трафіку у різних областях України, де виявлено відмінності (зростання у Закарпатській, Кіровоградській областях, зниження у Харківській, Херсонській, Запорізькій областях та інших), загальний приріст трафіку в Україні за рік.

У матеріалі представлено інтерв'ю експерта ресторанного ринку України щодо його основних тенденцій. Розглянуто таке: зростання ролі жінок у суспільстві України та їх вплив на ресторанний бізнес, зміни у перевагах споживачів та попит на продукти та страви у ресторанах, вплив збільшення ролі жінок на культуру споживання та продажу продуктів та страв, аналіз ситуації на ринку ресторанного бізнесу, включаючи продажі в різних закладах та зміни у перевагах клієнтів, вплив збільшення кількості жінок на робочий ринок та можливе скорочення числа чоловіків на робочих місцях, зміни у попиті на різні види страв та продуктів, такі як суші, салати та здорове харчування.

У цьому огляді представлена аналітична інформація щодо ресторанного ринку України. Розглянуто: ресторанні та готелі України, які входять до ТОП-10 з виторгу в 2022 році, виторг (дохід) лідируючої ресторанної компанії, в яких містах та областях знаходяться компанії, включені до цього списку, загальна сума виторгу всіх компаній з даного рейтингу, інші галузі бізнесу представлені у цій добірці найкращих компаній України.

Зв'язатися з нами