Дослідження ринку локшини швидкого приготування в Україні. 2024 рік

Дослідження ринку локшини швидкого приготування в Україні. 2024 рік
Загальна характеристика
Дата підготовки: Серпень 2024 року
Кількість сторінок: 40, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 15
Таблиць: 16
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: українська, російська, англійська
32800 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Аналітиками Pro-Consulting було проведене дослідження ринку локшини швидкого приготування в Україні в 2021 – 1 пол. 2024 рр. В звіті було проаналізовано тенденції та показники ринку, визначено канали збуту, споживачів та конкурентів.
Український ринок локшини швидкого приготування наразі переживає період відновлення після початку війни росії проти України.
Економічний спад у 2022 році викликаний наслідками військових дій, міграційних процесів, інфляцією та девальвацією гривні, скорочення обсягів вітчизняного виробництва локшини швидкого приготування привело до зменшення на ємності ринку. Поступове відновлення економіки у 2023 – 1 пол. 2024 рр., поновлення виробництва компанією «Техноком», стабілізацією ситуації на фронті призвело до відновлення ємності ринку до показників 2021 року.
Ринок локшини швидкого приготування в Україні насичений вітчизняним виробництвом. На ринку оперує 2 виробника-монополістів, та широкий спектр імпортерів.
Аналітики Pro-Consulting проаналізували смакові вподобання покупців локшини швидкого приготування. В Україні найпопулярнішими смаком є вермішель та локшина зі самками курки, яловичини і також грибів.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку локшини швидкого приготування в Україні у 2021-1 пол. 2024 рр.
1.1. Опис ринку
1.2. Аналіз тенденцій розвитку ринку (фактори впливу, проблеми розвитку)
1.3. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку у 2021-2023 (виробництво + імпорт – експорт)
1.4. Оцінка тіньового сегмента на ринку
1.5. Сегментація і структурування ринку (за видами, походженням)
1.6. Сировинна база, технологія виробництва
2. Основні оператори ринку (виробники та імпортери)
2.1. Перелік основних операторів ринку та їх структурування (загальна інформація, види діяльності і спеціалізація; торговельні марки і асортимент;)
2.2. Частки ринку основних операторів
2.3. Ступінь конкуренції і ризики. Факторний аналіз ринкових часток конкурентів
3. Виробництво продукції у 2021-2022 рр.
3.1. Динаміка виробництва в кількісних показниках
3.2. Динаміка виробництва у вартісних показниках
3.3. Частки виробників
4. Зовнішня торгівля та ЗЕД
4.1. Експорт локшини швидкого приготування з України в 2021-2023 рр. (обсяги, структура, географія, частки експортерів)
4.2. Імпорт локшини швидкого приготування в Україну в 2021- 1 пол. 2024 рр. (обсяги, структура, географія, частки імпортерів)
5. Асортимент продукції, представлений на ринку (побудова асортиментних карт для визначення насиченості сегментів ринку)
6. Ціна та ціноутворення на ринку
6.1. Середні поточні ціни на продукцію
6.2. Опис факторів, що впливають на формування ціни, структура
7. Аналіз споживання на ринку
7.1. Вподобання споживачів щодо товару, портрет споживача
7.2. Аналіз інтернет-аудиторії в галузі, пошукових запитів і видачі конкурентів
7.3. Споживання в секторі B2G. Аналіз державних тендерних закупівель (обсяги, структура по регіонах, організаторах і учасниках)
7.4. Аналіз незадоволеної потреби на ринку
7.5.Ступінь задоволеності споживачів
8. Канали збуту продукції (опис і оцінка структури продажів по каналах)
9. Інвестиційна привабливість галузі
9.1. Аналіз ринкових можливостей та загроз для подальшої побудови SWOT-аналізу
9.2. PESTLE-аналіз факторів впливу на ринок та оцінка ймовірності і ступеня їх впливу. Побудова карти ризиків на ринку
9. 3Існуючі ризики та бар'єри входу на ринок
10. Висновки. Прогнозні показники
10.1. Висновки і прогнозні тенденції розвитку ринку
10.2. Побудова гіпотез розвитку ринку. Прогнозні показники розвитку ринку у 2023-2024 рр.
10.3. Рекомендації по розвитку на ринку

Перелік таблиць:

1. Ємність ринку у натуральному виражені у 2021-2023 рр., тонн
2. Ємність ринку у вартісному виражені у 2021-2023 рр., млн грн.
3. Основні імпортери локшини швидкого приготування у 2023 р.
4. Частка ринку основних конкурентів за об’ємом частки ринку у 2023 р., натуральному вираженні, тонн, %
5. Основні параметри оцінки конкурентного середовища на ринку за методикою М. Портера
6. Об’єм експорту макаронних виробів швидкого приготування в 2021-2023 рр., в натуральному та грошовому вираженні, тонн, млн грн.
7. Об’єм імпорту локшини швидкого приготування у 2021-1 пол. 2024 рр., в натуральному та грошовому вираженні, тонн, млн грн.
8. Географія імпорту локшини швидкого приготування за об’ємом продукції, 2021-2023 рр., %
9. Матриця асортименту найпоширеніших макаронних виробів швидкого приготування в супермаркетах України станом на серпень 2024 р.*, кількість пропозицій
10. Середні поточні ціни на макаронні вироби швидкого приготування українського походження в супермаркетах України, станом на 2024* рік, грн/пачку
11. Середні поточні ціни найпоширеніших макаронних виробів швидкого приготування в супермаркетах України, 2024* рік, грн/100 грам
12. Основні запити щодо локшини швидкого приготування російською мовою в Україні за період 2021 - 1 пол. 2024рр., шт
13. Основні організатори закупівель локшини швидкого приготування, 2022 р., грн., %
14. Основні постачальники локшини швидкого приготування по закупівлях 2023 р., грн., %
15. SWOT-аналіз ринку макаронних виробів швидкого приготування в Україні
16. PEST LE – аналіз ринку локшини швидкого приготування в Україні

Перелік графіків і діаграм:

1. Попит на локшину у світі 2016-2023 рр., млрд порцій
2. Індекс споживчих цін на макаронні вироби 2022-1 пол. 2024 рр., % до попереднього кварталу
3. Частки основних операторів макаронних виробів швидкого приготування у натуральному вираженні, 2021-2023 рр., %
4. Динаміка виробництва макаронних виробів у натуральному вираженні, 2021-2023 рр., тонн
5. Динаміка виробництва макаронних виробів у вартісному вираженні, 2021-2023 рр., млн грн
6. Частки виробників в Україні у натуральному вираженні, %
7. Географія експорту макаронних виробів швидкого приготування у 2021-2023 рр., у натуральному вираженні, %
8. Основні експортери локшини швидкого приготування у 2022-2023 рр., у натуральному вираженні, %
9. Структура імпорту локшини швидкого приготування у 1 пол. 2024р., у натуральному вираженні, %
10. Основні імпортери локшини швидкого приготування в Україну у 2023 р., у натуральному вираженні, %
11. Динаміка запитів «локшини швидкого приготування» українською мовою в Україні, за період 2021-1 пол. 2024 рр., шт.
12. Динаміка запитів «локшина швидкого приготування» українською мовою в Україні, за період 2021-1 пол. 2024 рр., шт.*
13. Динаміка запитів «локшина швидкого приготування» російською мовою в Україні за період 2021 - 1 пол. 2024 рр., шт.
14. Схема каналів локшини швидкого приготування, 2023 рік
15. Прогнозні показники базового сценарію споживання локшини швидкого приготування в Україні на 2024-2026 рр., у вартісному вираженні, млн грн.

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами